Ramazan ayında iftarda mutlaka çorba içiliyor. Bu yüzdende farklı bir çorba tarifi paylaşmak istedim. Mercimek çorbası sevenlerin de seveceği Adana ve Antakya yöresine ait bu çorbanın içindeki kimyon ve salça onu güzel bir lezzet veriyor.
Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2-3 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı tavuk suyu http://ozlemdenlezzetler.blogspot.com.tr/2015/06/ev-yapm-tavuk-suyu.html
- 2 su bardağı su
Yapılışı
1- Soğan ayıklanır ve dörde bölünür.
2-Tencereye soğan ve diğer malzemelerin tamamı konur ve kısık ateşte mercimekler helmeleşinceye kadar pişirilir.Daha sonra bir blendar ile çekilir.
3-İstenirse üzerine tereyağ ve pul biber eritilip dökülür ve servis edilir.
Not:Tavuk suyunun yapımı "Diğer" katagorisinin altında bulunmaktadır
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder