Zeytinyağlı semizotu yazın sıkça yaptığım yemeklerden.Semizotunun mayhoş tadı ve yanında bir kaç kaşık yoğurtla ve tam buğdayunu ile yapılan bir dilim ekmekle tam bir öğün.
Malzemeler
- 1 Demet semizotu
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı pirinç
- Tuz
Yapılışı
1-Semizotunun kök kısımları atılır ve derin bir kapta bir kaç su yıkanır.Temizlenen semizotları 2-3 parçaya ayrılır.
2-Kuru soğan yemeklik olarak doğranır. Bir tencereye konulan ve ısıtılan zeytinyağında biraz kavrulur.
3-Kavrulan soğanları üzerine temizlenen ve doğranan semizotu, pirinç , tuz ve yarım çay bardağı su konularak pişirilir.
4-Ilındıktan veya soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder