Vişnenin tam zamanı mevsimini geçirmeden vişne kompostosunu yapmanızı öneririm. Yaptığınız kompostoyu isterseniz taneleri ile içebilirsiniz , isterseniz de tanelerini süzüp bol naneli ve buzlu olarak meyve suyu gibi içebilirsiniz. Şekerin çok tüketilmemesi gerektiği için ben sadece yarım bardak şeker koydum.Ama bu ölçü size çok tatsız gelirse 1 su bardağı da şeker koyabilirsiniz. Ocağın kapatılacağına yakın tadına bakıp şeker ilavesi yapılabilir.
Malzemeler
- 250 - 300 gr vişne
- 4 su bardağı su
- Yarım su bardağı toz şeker
- Kabuk tarçın ve karanfil
Yapılışı
1-Vişneler yıkanır ve sapları ayrılarak kompostonun yapılacağı tencereye konur.
2-Üzerine su ve toz şeker eklenir, 1 adet kabuk tarçın ve 3-4 adet karanfilde içine atılır ve 15-20 dakika süre ile pişirilir.
Sürenin sonunda soğutularak servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder