Patlıcanla yapılan yemekler içinde en sevilenlerinden birisi de patlıcan oturma. Tabii ki bütün lezzetli patlıcanların bol yağ da kızartılması.
Malzemeler
- 5-6 adet patlıcan
- 200 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 domates
- 1 çorba kaşığı salça
- Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
1-Patlıcanlar alacalı olarak soyulur. Halka halka kesilerek tuzlu suda 20 dakika kadar bekletilir.
2-Daha sonra iyice sıkılır. Kurulanır ve bol yağ da kızartılır.
3-Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve bir tencereye biraz zeytinyağı konularak kavrulur.
4-Daha sonra kıyma eklenir ve topaklanmaması için sürekli karıştırarak kavrulur. Bir süre sonra küp doğranmış domatesler ve salça eklenir.
5-Çok az su konularak bir kaç dakika pişmesi sağlanır.
6-Kızartılan patlıcanların yarısı yemeğin pişirileceği tencereye konur. Üzerine kıymanın yarısı konur.Bunun üzerine de kalan patlıcan ve kıyma konulur. 1 su bardağı kadar su konur ve kısık ateşte pişirilir.Yaklaşık 10-15 dakikada pişecektir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder