Semizotu en sevdiğim sebzelerden birisi bu yüzden de sık sık pişiriyorum. Ama bu kez biraz farklı malzemeler ile pişirmek istedim. Bu kez içine pirinç yerine buğday koydum ve kırmızı kapya biber ile de renklendirdim . Bu kez içine pirinçte olmadığı için tam bir diyet yemeği oldu.
Malzemeler
- 1 demet semizotu
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 orta boy kurusoğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- Zeytinyağı, Tuz
Yapılışı
1-Soğan yemeklik olarak doğranır ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur.
2-Bunun üzerine yıkanıp temizlenmiş ve her biri 2-3 parçaya ayrılan semizotları eklenir.Doğranmış kırmızı biber ve bulgur eklenir.
3-Tuzu ve yarım çay bardağı su konulduktan sonra yaklaşık yarım saat orta-kısık ateşte pişirilir.
4-Soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder