Kabak ve bezelyeyi ayrı ayrı pişirmek yerine bu kez birlikte pişirdim. Lezzetli bir zeytinyağlı yemek oldu. Tavsiye edilir.
Malzemeler
- Yarık kilo bezelye
- 2 orta boy kabak
- 1 büyük soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kuru nane ve dereotu
Yapılışı
1-Bezelyeler ayıklanır ve yıkanır. Kabaklar yıkanır ve önce uzunlamasına dörde bölünür sonrada 2 veya 3 parçaya bölünür. (Yada siz nasıl isterseniz öğle bölün)
2-Soğanlar yemeklik olarak doğranır.
3-Yemeğin pişirileceği tencereye önce kabaklar, üzerine bezelyeler ve en üstüne de soğanlar konur ve 1 su bardağı kadar su konularak kısık ateşte 25-30 dakika pişirilir.
4-Piştikten sonra dereotu ve nane eklenir ve ılınmaya bırakılır. Ilındıktan sonra servis tabağına alınır ve soğuk olarak servis edilir
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder