Brokoli serbest radikaller ile mücadele ederek vücudun direncini arttıran ve de kronik iltihaplanmayı önleyen bir sebze. Bu kez ondan mücver hazırladım ve hazırlanan bu mücver kızartma yapmak yerine fırında pişiriliyor. İçinde çok az yağ bulunuyor. Bu yüzden diyet yaptığınız dönemlerde kolaylıkla yapabileceğiniz bir yemek. Hem diyete hemde sağlıklı beslenmeye gayet uygun.Yanında bir yoğurt ile tam bir öğün. Bakalım nasıl yapılıyormuş.
Malzemeler
- Yarım kilo brokoli
- 4-5 adet taze soğan
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı rende kaşar
- 2 yemek kaşığı tam buğday unu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kuru nane veya birkaç dal taze nane
Üzeri için
süzme yoğurt,taze nane,sarımsak
Yapılışı
Brokoli kaynar suda 5-6 dakika haşlanır ve süzgece alınarak hem suyu süzülür hemde soğuması sağlanır.
Soğuyan brokolilerin bir çatal ile ezilir veya blendar ile iri parçalara ayrılır.
Bir kaseye ezilen brokoliler alınır. Üzerine ince kıyılan taze soğan,rende kaşar ve ufalanmış beyaz peynir, zeytinyağı eklenir. Yumurtalar kırılır. Tambuğday unu eklenir. Tuz ve karabiber serpilir.Nane eklenir.
Karıştırılan tüm malzemeler bir kaşık yardımı ile yağlı kağıt serilir fırın tepsisine konur. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika kadar pişirilir.
Üzeri için
Süzme yoğurdun içine taze nane kıyılır ve dövülmüş sarımsak eklenir.
Ilınan mücverler hazırlanan yoğurt ile servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder