Sayfalar

18 Nisan 2016 Pazartesi

Çilekli pelte






Çilek mevsimi geldiğine göre çilekten farklı tatlılar yapabiliriz değil mi? Hem çilek hemde pelteyi seviyorsanız bu tatlı tam da size göre. Pelte salında en hafif tatlılardan birisi bence . İçinde yağ ve un yok. Şeker miktarını da mümkün olduğunca azaltıp meyvenin tadını daha çok alabilirsiniz. Pelteyi üstelik hemen her çeşit meyve ile de yapabilirsiniz. Ama şimdi tam da mevsimin de çilekle yapalım değil m:)


Malzemeler


  • Yarım kilo çilek
  • 2,5 - 3 bardak su
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilin


Yapılışı

Çilekler yıkanır ayıklanır ve bir kaç parçaya kesilerek bir tencereye alınır. Üzerine su ve toz şeker eklenir. Sürekli karıştırarak şekerin erimesi sağlanır. Çileklerin tatlılığına göre şeker miktarı azaltılıp çoğaltılabilir.

Çilekler yumuşamaya başladığında nişasta suda biraz açılarak kaynayan karışıma eklenir.Çilekler piştiğinde ve nişasta kokusu da gittiğinde ocak kapatılır ve blendar ile malzemeler püre haline getirilir.

Henüz sıcakken kup bardaklarına pay edilir. Buz dolabında soğutulduktan sonra üzerine ceviz eklenerek servis edilir.

Afiyet olsun

Bu ölçüler ile 2-3 adet pelte çıkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder