Sayfalar

16 Nisan 2016 Cumartesi

Zeytinyağlı Enginar





Enginarın en sade ama bence en lezzetli hali. Zeytinyağlı enginar genellikle havuç,patates ve bezelye ile yapılıyor ama sadece bol soğan ile hazırlanan bu hali çok daha lezzetli. Çünkü böylece enginarın tüm lezzetini almış oluyorsunuz. Üstelik yapımı çok kolay.

Malzemeler


  • 5 adet enginar
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 adet taze soğan
  • Tuz, tozşeker, zeytinyağı



Yapılışı

Kuru soğanlar piyazlık olarak doğranır. Taze soğanlar iri olarak doğranır. Tencereye enginarlar konur. Üzerine tüm soğanlar eklenir.

Tuz ve toz şeker serpilir. Suyu ve zeytinyağı eklenerek enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder