Sayfalar

12 Nisan 2016 Salı

Unsuz Şekersiz muhallebi




Son zamanlarda uzmanlar rafine şekerin hayatımızdan kesinlikle çıkmasını öneriyorlar. Ben kendi adıma bunu ne yazık ki tamamıyla başaramıyorum ama en azından şekeri azaltmaya veya bazı reçetelerde çıkartmaya çalışıyorum. Çünkü bence önemli olan bir yerlerden başlamak. Bir de ailede birisine diyabet teşhisi konduğundan beri ve özellikle onun geleceği günler  mutlaka şekersiz tatlılar yapmaya çalışıyorum. Badenin Şekerinin blogunda gördüğüm bu tarifi ben biraz değiştirerek uyguladım. İçine bolca Hindistan cevizi ekledim ve süt miktarını artırdım. İsterseniz benim uyguladığım şekilde isterseniz buradan ulaşarak onun uyguladığı şekilde yapabilirsiniz.

Bal yerine  aynı miktarda toz şeker ekleyerek de bu muhallebiyi yapabilirsiniz ama bence sizde bazen bu tip tatlılar yaparak hayatınızda zaman zaman şekeri azaltabilirsiniz.

Malzemeler

4 yumurta sarısı
1 paket krema
3 çay bardağı süt
1 çay bardağı Hindistan cevizi tozu
2 çorba kaşığı bal

Yapılışı

Bal dışındaki diğer malzemeler bir sos tenceresine konur ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirilir. Kıvam aldığında ocak kapatılır ve bal eklenerek erimesi sağlanır.

Karışım küçük kup bardaklarına pay edilir ve buz dolabında soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder