Sayfalar

21 Nisan 2016 Perşembe

Mantarlı Bulgur Pilavı




Bulguru çok sevdiğimin sanırım farkındaysanız. Çünkü pilav olarak daha çok bulgur ile hazırlanan tarifler paylaşıyorum.Bu kez bu nefis bahar günlerinde taze naneli ve mantarlı bir pilav hazırladım. Bence mutlaka denemeniz gereken tariflerden birisi.

Malzemeler


  • 250 gr mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı su
  • Tuz, karabiber, zeytinyağı
  • 2-3 dal taze nane


Yapılışı

Bir adet kuru soğan yemeklik olarak doğranır ve önceden ısıtılmış olan zeytinyağı içinde kavrulur. Temizlenen ve 4-5 parça olarak kesilen mantarlar eklenir ve kavurmaya devam edilir. Bu arada biraz tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir.

Kavrulan sebzeler başka bir tabağa alınır.

Aynı tencereye çok az zeytinyağı eklenerek bulgurlar biraz kavrulur. Kavrulduktan sonra 2 su bardağı su , çok az ,tuz ve karabiber eklenerek pişirmeye bırakılır. Suyu yarılandıktan sonra kavrulan mantarlar eklenir ve tamamen suyu çekinceye pişirilir. Servis etmeden önce taze nane kıyılarak servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder