En sevdiğim sebzelerden birisi de enginardır. Gerçi İstanbul'da ne yazık ki İzmir deki gibi körpe enginarlar bulamıyoruz ama yine de mevcut enginarlar ile birbirinden lezzetli tarifler yapmaya çalışıyorum.Zeytinyağlı Enginar çanağında Tava da bunlardan birisi.İsterseniz zeytinyağlı yemek olarak isterseniz salata olarak, isterseniz meze olarak yemek masalarınızın baş tacı olacak bir lezzet bence ve de misafirlerinize farklı bir sunum.
Malzemeler
- 1 su bardağı kuru bakla
- 1 adet kuru soğan
- 1 limon
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Dereotu
4-5 adet zeytinyağlı enginar. Tarife buradan ulaşabilirsiniz
Yapılışı
Kuru bakla bir gece önceden ıslatılır. Ertesi sabah tencereye kuru baklalar konur. Üzerine 3-4 parçaya bölünen kuru soğan konur. Üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su konur ve baklalar iyice helmeleşinceye kadar pişirilir.
Pişen baklalar bir mutfak robotuna konur. Üzerine limon ve zeytinyağı konularak püre haline getirilir. (Bu aşamada limon ve zeytinyağını kontrollü olarak eklemenizi öneririm. Çok cıvık bir karışım olmamalıdır) Hazırlanan favaya istenirse dereotu kıyılarak eklenir ve bir çatal yardımı ile karıştırılır. Dereotunu sevmeyenler eklemese de olur :)
Soğuk zeytinyağlı Enginarların üzerine hazırlanan fava pay edilir . Servis tabaklarına konularak servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder