İnstagramda keşfettiğim ve de sonrasında severek takip ettiğim Damyskitchen'in blogundan gördüğüm bu tarif hemen aklıma düşmüştü. Sonunda bugün tarifi hazırladım. İçinde elma püresi olan , bu yüzden az un ve az yağ ile pişen bu brownie porsiyonu sevgili damyskitchen'e göre 139 kalori imiş.Yumuşacık ve için ıslak ıslak olan bu brownieyi yapınca sık sık yapacaksınız bence.
Malzemeler
- 1 su bardağı un (120 gr)
- 1/2 su bardağı kakao (60 gr)
- 1 su bardağı toz şeker (220 gr)
- 3 orta boy yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tutam tuz
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 100 gr bitter çikolata (erimiş)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 200 gr elma püresi (2 büyük elma, birkaç damla limon suyu ve 1 çubuk tarçın ile hazırlanıyor)
Üzeri için
50-60 gram parça çikolata
Yapılışı
Elmalar kabukları soyulur, küçük parçalar halinde kesilir. Birkaç damla limon suyu 1 çubuk tarçın ve 2 yemek kaşığı su ile yumuşayıncaya kadar pişilir. Ilındıktan sonra bir çatal ile veya blendar ile ezilerek püre haline getirilir.
Un, kakao, 1 tutam tuz ve karbonat elenerek bir kasede bekletilir.
Yumurta ve toz şeker mikser ile çırpılır, yoğurt, elma püresi ve sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir.
Unlu karışım ve erimiş çikolata eklenerek çok kısa süre daha karıştırılır ve hazırlanan karışım yağlanan kare fırın tepsisine dökülür.
180 derecede 20 - 25 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder