Mercimek köftesini sevilen ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Ama onu biraz semizotu ve yoğurt ile onu nefis bir öğün haline getirebiliriz.Farklı bir sunumu olan bu mercimek köftesini bakalım sevecek misiniz.
Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince köftelik bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Birer çay kaşığı kimyon,tuz,karabiber,yenibahar,pul biber
- Zeytinyağı
- Yarım demet semizotu
- 1 kase süzme yoğurt
- 1-2 adet sarımsak
Yapılışı
Bir tencereye su konur ve kaynadıktan sonra kırmızı mercimekler atılarak pişirilir. Mercimekler piştikten sonra ocak kapatılır ve ince bulgur eklenir. Bir kaşık yardımı ile karıştırılır ve bulgurun demlenmesi sağlanır.
Başka bir tencereye zeytinyağı konur ve ısındıktan sonra yemeklik doğranan soğanlar eklenerek kavrulur. Kavrulan soğanlara iki çeşit salça eklenir ve kısa bir süre daha birlikte kavrulur. En son damak tadınıza göre baharatlar eklenir ve demlenmeye bırakılan bulgur ve mercimeğin üzerine dökülür.
Önce kaşıkla karıştırılarak sonrada yoğrularak tüm malzemelerin karışması sağlanır.Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak küçük toplar hazırlanır.
Semizotları ayıklanır yıkanır ve iyice kurularak bir kaseye alınır. Süzme yoğurt ve dövülmüş sarımsak karıştırılarak semizotuna eklenir.
Bir tabağa önce yoğurtlu semizotu karışımı konur. Üzerine mercimek topları konur ve servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder