Sayfalar

26 Nisan 2016 Salı

Fırında Çin böreği





Kıymalı ve Sebzeli bu Çin böreği sıvı yağda kızartarak değil fırında pişirilerek yapılıyor. Mümkün olduğunca sağlıklı yemekler yapmayı sevdiğim için farklı şeyler deniyorum. Bu Çin böreğini de sıvı yağda kızartma yapmak istemedim ve  fırında kızartarak hem sağlıklı hemde besleyici börek hazırlamaya çalıştım.  Kesinlikle denemenizi öneririm.

Malzemeler


  • 2 adet yufka
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 5-6 dal maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 + 2 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı

2 yemek kaşığı sıvı yağ ısıtılır ve yemeklik doğranmış kuru soğanlar eklenir.Soğanların rengi döndükten sonra kıyma eklenir ve kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur.

Kavrulan kıymaya rendelenen havuç ve kabak eklenir. Hepsi birlikte 2-3 dakika daha kavrulur ve ocak kapatılır ve ince kıyılan maydanoz eklenir ve karışım bir kenarda soğumaya bırakılır.

Yufkalar tam ortadan artı şeklinde kesilir.Dört parçaya ayrılan yufkalar yine ortadan kesilir ve 8 parçaya ayrılır.  (Yufkalar Sigara böreği yapacak şekilde olacaklar)

Yufkaların geniş kısmına soğuyan kıymalı harç yayılır ve sigara böreği sarar gibi sarılır.Tüm yufkalara aynı işlem yapılır.

Yumurta ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ iyice çırpılır. Galeta unu düz bir tabağa konur.

Hazırlanan börekler önce yağlı yumurtalı karışıma sonra galeta ununa bulanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine konur.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder