Elma püresi hazırlamaya ne dersiniz. Hazırladığınız bu püreyi isterseniz keklerde, isterseniz sütlü tatlılarınız da kullanabilirsiniz.Keklerde bunu kullandığınızda bazen tereyağını azalttığınız için gayet de sağlıklı olacaktır.Daha önce bu püreyi Masum brownie tarifinde kullanmıştım ama başka tariflerde gelecek tabii ki.Ben diyabetliler içinde reçeteler hazırlayacağım için içine toz şeker koymadım ama siz kendi damak tadınıza göre bir kaç kaşık toz şeker koyabilirsiniz ve ya bal ekleyebilirsiniz.
Malzemeler
- 1 kilo elma
- Yarım limon suyu veya bir mandalin suyu
- 1 kabuk tarçın
- 4 - 5 adet karanfil
Yapılışı
Elmaların kabukları soyulur ve küçük parçalara ayrılır. Tencereye konan elmaların üzerine limon suyu veya mandalina suyu eklenir. Kabuk tarçın ve karanfilde konulduktan sonra elmalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen elmalar soğuduktan sonra el blandırı ile püre haline getirilir.
1 hafta içinde kullanılacak ise buzdolabında daha uzun sürede kullanılacak ise derin dondurucuya konularak saklanır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder