Farklı bir kek tarifi ister misiniz. Aslında buna hem kek hem puding diyebiliriz.Üç katmanı olan bu kekin alt katmanı puding, orta katmanı krema üst katmanı ise kek gibi. Mutlaka buzdolabında birkaç saat soğutarak misafirlerinize son derece lezzetli ve farklı bir kek sunabilirsiniz. Hatta bir gün önceden hazırlayıp bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz.
Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 paket çikolata (80 gr)
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı kakao
- 3 yumurta
- 1 çay kaşığı sirke
Yapılışı
Süt, tereyağı ve çikolata bir sos tenceresine konur ve ısıtılarak tereyağı ve çikolatanın erimesi sağlanır.(Süt kaynatılmamalı sadece katı malzemelerin erimesi sağlanmalıdır.)
Yumurtanın sarısı ve akı ayrı ayrı kaplara konur. Yumurtanın akı bir parça sirke ile kar haline gelinceye kadar çırpılır. Başka bir kapta Yumurta sarıları ve toz şeker krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpılır.
Çırpılan yumurta sarısı ve toz şekere ısıtılan ve ılık olan sütlü karışım yavaş yavaş eklenir ve mikser ile çırpmaya devam edilir. Un ve kakao eklenir ve çırpmaya devam edilir.
Bu karışıma çırpılmış ve kar haline gelmiş yumurta akları iki üç seferde eklenir. Ama bu kez mikser ile çırpılmaz ve bir spatula veya tahta kaşık yardımı ile hep aynı yöne çevirerek karıştırılır. (Çok sıvı bir hamur olmaktadır.)
Yağlı kağıt serili bir kare fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 55- 60 dakika pişirilir. En az 3 -4 saat soğutularak servis edilir. Ben 25 X 25 ölçülerinde kek kalıbı kullandım
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder