Hazırlaması son derece kolay ve pratik bir lezzettir kısır. Bazen çay saatinde keklerin, kurabiyelerin eşlikçisidir, bazende yemek masalarımızın vazgeçilmezidir. Birkaç domates, bir kaç salatalık biraz yeşillik ve ince bulgurunuz var ise kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 - 2,5 su bardağı kaynar su
- 3-4 adet taze soğan
- 2 adet domates
- 1 adet salatalık
- 1 limon
- Zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- İstenirse birkaç dal taze nane
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz,karabiber
Yapılışı
Derin bir kasede ince bulgur, biber ve domates salçası ve 2 su bardağı kaynar su konur ve demlenmesi için üzerine bir kapak kapatılır. (Eğer biraz daha sulu bir kısır isterseniz 2,5 su bardağı su ile de hazırlayabilirsiniz)
Bu arada soğanlar ince ince doğranır, domates ve salatalık tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Maydanoz ve taze nane ince ince kıyılır.
Demlenen ve soğuyan ince bulgur bir kaşık ile karıştırılır ve salçanın iyice bulgura karışması sağlanır. Bulgurun üzerine kıyılan sebzeler, tuz ve karabiber serpilir. Limon suyu ve zeytinyağı eklenir ve tüm malzemeler iyice karıştırılır.
İsterseniz derin bir salata kesesine , isterseniz de limon veya portakal kabuklarının içine konularak servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder