Sayfalar

5 Şubat 2018 Pazartesi

Profetirol






Nefis bir profetirol tarifim var bugün size.Hazırlanan hamuru benim taaa üniversite yıllardan beri yaptığım bir tarif. İçinin kreması klasik pastacı kreması. En üste dökülen sos ise birkaç gün önce Damy's Kitchenın sayfasında gördüğüm bir sos. Profetirol biraz zaman alan bir tarif. Ama bence 3 aşamayı da aynı gün yapmak yerine Pastacı kreması ve Üzerindeki çikolata sos bir gün önceden hazırlanıp buzdolabında saklanabilir. Tabii çikolata sos buzdolabında durduğunda donacağı için kullanmadan önce mikrodalga fırında veya ocak üzerinde benmari usulu eritebilirsiniz.

Malzemeler
Hamuru
1 su bardağı su
125 gr tereyağı
1 su bardağı un
3 yumurta
1 çimdik tuz

Pastacı kreması
600 ml süt
3 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin (ben vanilya özütü kullandım)
1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolata sos
3 paket bitter çikolata
1 paket krema
1/2 su bardağı toz şeker
75 gr tereyağı

Yapılışı
Hamurun hazırlanması
Su, tereyağı  ve bir çimdik tuz bir tencereye konur.Su kaynamaya başlayıp tereyağı eridikten sonra un tencereye eklenir ve sürekli karıştırılır. Yaklaşık 5-10 dakika kadar karıştırılmalıdır. Daha sonra ocak kapatılır. Hamur ılınıncaya kadar arasıra karıştırılır. Hamur ılından sonra her bir yumurta teker teker eklenir ve tel çırpıcı karıştırmaya devam edilir. Bir yumurta iyice karışmadan diğer yumurta eklenmemelidir. Sonrasında hamur 15 dakika kadar bekletilir. Sürenin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. 180-190 derecede önceden ısıtılan fırında 30-35 dakika pişirilir. Tamamen soğuyuncaya kadar bekletilir.

Pastacı kreması

Un,nişasta, toz şeker ve yumurta sarıları bir sos tenceresine konur ve tel çırpıcı ile karıştırılır. Süt ve vanilin eklenerek ocak yakılır. Sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocak kapatıldıktan sonra tereyağı konur ve eriyinceye kadar karıştırılır. Muhallebi bir kaseye konur. Üzerine strech flim konur. Bu sayede üzerinin kabuk tutması engellenir. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırılır.

Çikolata sos

Çikolatanın benmari usulu eritilmesi için bir tencereye 1/3 kadar veya biraz daha fazla su konur. Üzerine cam bir kase konur. Ama konulan kase suya değmemelidir. Kaseye parçalara ayrılan çikolata konur. Toz şeker eklenir ve ara sıra karıştırarak çikolata eritilir. Eriyen çikolataya krema ve tereyağı eklenir. hepsi karıştırılır ve sos hazırlanır.

En son olarak soğuyan toplar ortadan ikiye bölünür. Arasına pastacı kreması konur. Servis tabağına dizilir. En üste çikolata dökülür ve servis edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder