Sayfalar

30 Nisan 2016 Cumartesi

Poşe Armut





İsmi çok bilindik değil ama  aslında meyveyi komposto yapmak gibi bir şey. Ama tabii ki kompostodan biraz farklı. Sunumu son derece şık bu tatlıyı şeker yerine bal ile de yapabilirsiniz. Hatta bence bir top dondurma ile sunum yapacaksanız hiç şeker koymaya bilirsiniz bile . Keyif sizin.


Malzemeler


  • 4 adet armut (sert armut seçmelisiniz)
  • 2 su bardağı vişne suyu veya kırmızı meyve suyu
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5-6 adet karanfil
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • Sunum için kaymak veya labne veya dondurma


Yapılışı

Armutların kabukları soyulur  (sap kısımları üzerinde bırakılır ve sunum sırasında dik durması için alt kısmından biraz kesilir.)

Meyve suyu, kabuk tarçın, karanfil ve toz şeker bir sos tenceresine konur. Üzerine armutlar konur. Şeker eriyinceye kadar hafifçe karıştırılır ve çok kısık ateşte armutlar hafifçe yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika kadar pişirilir. Armutlar pişerken zedelemeden arasıra döndürebilirsiniz. Böylece her tarafı aynı renkte olacaktır.

Armutlar piştikten sonra bir tabağa alınır ve tencerede kalan sos 10 dakika daha kaynatmaya devam ederek çektirilir.

Meyveler soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve dondurma  veya labne veya kaymak ise sunum  yapılır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder