Sayfalar

5 Mayıs 2016 Perşembe

Fırında Köz Patlıcanlı Tavuk Krep




Kreplere sarılarak hazırlanan bu tavuk yemeği ailecek bir arada olduğunuz akşam yemeklerinizin baş tacı olacak. Bir de özellikle misafirler geldiğinde sabah krepleri pişirip akşam üzeri tavukları pişirip masayı hazırlarken fırınlayabileceğiniz bir lezzet. Bu tip bir kaç aşamada pişirilen  yemekleri seviyorum biliyorsunuz. Böylece zamanı daha iyi değerlendirebiliyorsunuz.  :)


Bir de güzel bir krep yapmak için küçük bir tiyo vermek istiyorum. Krepi hazırladıktan sonra en az bir saat buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli ve ince krepleriniz olduğunu göreceksiniz. Aman dikkat krepleriniz çok kalın olmamalı bu yüzden tavaya iyice yayılacak ve de  ince olacak şekilde hazırlamalısınız.

Bu yemekte kullanacağınız köz patlıcanı istersiniz  kendiniz hazırlayabilirsiniz isterseniz hazır kavanozda satışan köz patlıcanları kullanabilirsiniz. keyif sizin.

Malzemeler

Krep için
2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
Tuz

Tavuklar için
2-3 parça kemiksiz tavuk kalça
1 adet kuru soğan
2-3 adet sarımsak
2 adet  veya yarım kavanoz közlenmiş patlıcan
kekik, köri

Üzeri için
100 gr rende kaşar peynir

Yapılışı

Tavuklar küp halinde kesilir. Soğanlar yemeklik olarak doğranır. Bir tavaya biraz zeytinyağı konur. Zeytinyağı ısındıktan sonra soğanlar eklenir ve soğanlar kavrulduktan sonra 2 -3 parçaya bölünen sarımsaklar ve tavuk parçaları eklenir ve kavurmaya devam edilir. Tavuklar piştikten sonra tuz,köri ve kekik eklenerek tatlandırılır ve ocak kapatılarak bir kenarda bekletilir.

Krepleri hazırlamak için
Un, yumurta, süt ve bir tutam tuz konularak iyice çırpılır. İsterseniz uzun süre bir tel çırpıcı ile çırpabilirsiniz, isterseniz mikser ile çırpabilirsiniz.Malzemeler çırpıldıktan sonra pütür parçalar kalmaması için bir tel süzgeçten geçirip bu hamurun üzerine strech flim sarıp buz dolabında bir saat bekletilir.

Sürenin sonunda bir tavaya zeytinyağı dökülür ve ısındıktan sonra bir veya bir buçuk kepçe hamur dökülür. Önce bir tarafı sonra diğer tarafı pişirilir.İlk hazırlanan krep biraz ince veya kalın olur ise ikinci parçada ölçüyü buna göre belirleyebilirsiniz.

Krepler piştikten sonra bir küçük kaseye bir krep konur. Üzerine biraz kaşar, 1 kaşık köz patlıcan ve birkaç kaşık pişen tavuk konur ve her tarafı kapatılır. Kapalı kısmı altta kalacak şekilde fırın kabına yerleştirilir.Hepsi fırın kabına yerleştirdikten sonra üzerine biraz kaşar peynir serpilir.

180 derece de önceden ısıtılan fırında 15- 20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilerek servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder