Sayfalar

8 Mayıs 2016 Pazar

Pratik Çikolatalı Pasta





Pandispanya hazırlayarak pasta yapmak yerine pratik bir kek ile pasta yapmak ister misiniz? Gayet cıvık bir hamuru olan bu kekin hamuru sakın sizi yanıltmasın. Bu cıvık hamur sayesinde yumuşacık ve ıslak yapılı bir kek oluyor. Bu keki sevgili damyskitchen ın sayfasında görerek kreması hariç birebir uyguladım.Nefis bir pasta oldu. Bu harika  hamur ille daha sonra farklı pastalar yapıp paylaşmak istiyorum. Denemek istediğim  Karamelli veya meyveli çeşitleri bakalım nasıl olacak.


Malzemeler


  • 1 + 1/4 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 küçük yumurta veya 1 büyük boy yumurta
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı kaynar su
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 tutam tuz


Ganaj için

  • 100 gr çikolata
  • 100 gr krema


Yapılışı

Un,toz şeker,kakao, kabartma tozu , karbonat ve tuz elenerek bir kaseye alınır.

Yumurta mikser ile çırpılır,buna süt ve zeytinyağı  eklenir ve yine çırpılır. Kuru karışım iki üç seferde ıslak karışımı eklenir.

Kaynar su çok azar azar eklenir. Un eklendikten sonra toplamda maksimum bir dakika daha çırpılır ve 23 cm lik kelepçeli yağlanmış kek kalıbına dökülür.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35 - 40 dakika pişirilir.

Kek pişerken kremasını yapmak için krema biraz ısıtılır ama kaynatılmaz. Bu sıcak kremaya çikolata eklenir ve eritilir. Buz dolabında yarım saat kadar soğutulur. Ama ganaj rahat sürebilmek için çok dondurulmamalıdır.

Kek soğuduktan sonra hafif akışkan ganaj üzerine sürülür ve bir kaç saat bekletildikten sonra servis edilir.

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder