Sayfalar

21 Mayıs 2016 Cumartesi

Taze Bakla Piyazı





Baklayı genellikle zeytinyağlı olarak pişiririz.Ama bir kaç gün önce Sedef İyibar'ın programında bu piyazı gördüm ve hemen denemek istedim.Gerçi programın başını izleyemediğim için nasıl haşladığını göremedim. Kendimce bir şeyler yaptım. Lezzetli ve tamda bu mevsimin salatası bence.


Malzemeler


  • 250 gr ayıklanmış iç bakla
  • 1 adet domates
  • 3-4 adet taze soğan
  • Dereotu, maydanoz
  • 2-3 çorba kaşığı Elma sirkesi, 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı


Yapılışı

İç baklaların  siyah olan uç kısımları çok az şekilde kesilir ve kaynayan suda 5 dakika kadar haşlanır. Çok çabuk haşlanıyor bu yüzden bu sırada sizde sebzeleri doğrayabilirsiniz.. Pişen baklalar buzlu suya alınır ve bu arada hemen kabukları çıkarılır.Zaten bir çoğunun çıkmış oluyor.

Baklalar haşlanırken taze soğan, dereotu ve nane ince ince kıyılır. Domates minik minik doğranır.

Pişen ve kabukları çıkarılan baklaya doğranan sebzeler eklenir . Sirke,zeytinyağı ve tuz eklenerek karıştırılır.

Yarım saat kadar bekletildikten sonra servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder