Sayfalar

16 Mayıs 2016 Pazartesi

Yulaflı Şekersiz Bar




İçinde şeker,yağ ve un olmayan bu barlar gayet lezzetli. Bu minik barları hazırlayıp çay saatlerinde gayet sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar yapabilirsiniz. Yada poşetlere koyup çantanızda taşıyabilir ve böylece dışarıda bile olsanız sağlıklı bir şekilde beslenebilirsiniz. Şeker yerine kullandığım kuru meyveleri isterseniz değiştirebilir ve evde hangi kuru meyve varsa onu kullanabilirsiniz

Malzemeler

1 su bardağı yulaf unu
Yarım su bardağı fındık unu
2 kuru incir, 2 hurma , 2 kuru erik
2 yumurta
2 çorba kaşığı keten tohumu
1 su bardağı elma püresi. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Yulaf ezmesi bir mutfak robotunda çekilir ve un haline getirilir. aynı işlem fındıklara da yapılır.

Yumurtalar derin bir kaseye kırılır ve bir çatal yardımı ile çırpılır. Elma püresi, keten tohumu, yulaf unu , fındık un ve tarçın eklenir. Çatal ile karıştırmaya devam edilir. Kuru yemişler de mutfak robotundan geçirilir ve ufak parçalara bölünerek karışıma eklenir.

Kare bir fırın kabı zeytinyağı ile yağlanır ve hazırlanan hamur dökülerek üzeri düzeltilir.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir ılındıktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder