Sayfalar

23 Mayıs 2016 Pazartesi

Ebruli muhallebi






Haftanın ilk günü sütlü tatlı severler için gayet pratik bir tatlı tarifi.Aslında bir muhallebi ve üzerinde ganaj. Ama Ganajı biraz süslediğinde Ebruli muhallebi oluyor.

Birde takip edenler farkındadır benim şeker ölçülerim çok az. Çünkü mümkün olduğunca az şeker kullanmaya çalışıyorum. Siz kendi damak tadınıza göre bir kaç kaşık daha toz şeker ekleyebilirsiniz.

Malzemeler


  • 3 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 kaşık krema
  • 3 kaşık toz şeker


Üzeri için

  • 40 gr çikolata
  • 2 kaşık krema


Yapılışı

Süt, un, nişasta ve toz eker bir sos tenceresine konur ve sürekli karıştırarak pişirilir.Piştikten sonra  krema eklenir ve ocak kapatılır.

Muhallebi cam bir kaseye alınır ve mikser ile 5 dakika kadar çırpılır. Çırpılan muhallebi kup bardaklarına pay edilir.

Bir cezveye krema ve çikolata konur ve krema ısınınca ocak kapatılır ve karıştırarak çikolatanın erimesi sağlanır. (krema kesinlikle kaynatılmaz)

Muhallebinin üzerine hazırlanan ganaj dökülür ve bir kürdan ile şekil verilir.

Soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder