Sayfalar

30 Ağustos 2014 Cumartesi

Fırında pastırmalı kabak





Merhaba,
Bugün size son derece basit ama bir o kadar da lezzetli bir kabak yemeği tarifi vereceğim. Bir çoğunuzun "Kabak da ne kadar lezzetli olabilir " dediğinizi tahmin ediyorum ama bu yemeği yapınca bana hak vereceksiniz. Bu yemeğin kabaklarını bir gün önceden kavurup ertesi gün iş veya okul dönüşü diğer malzemeler ile karıştırıp fırına atarak hemen pişirebilirsiniz. 





Malzemeler



  • 3 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarmısak
  • 100 gr kaşar peynir
  • 100 gr sert beyaz peynir
  • 100 ml krema ((Bir küçük paket kremanın yarısı)
  • 2 adet yumurta
  • 3-4 dilim pastırma
  • tuz,zeytinyağ



Yapılışı


1-Kabaklar küçük küpler halinde doğranır.


2-Soğanlar yemeklik olarak doğranır.Sarımsaklar küçük küçük kesilir.


3-Bir tencereye zeytinyağ konur ve zeytinyağ ısındıktan sonra kabaklar ve soğanlar eklenerek kavrulur.Bu sırada tuz ve karabiber eklenir. Bir süre sonra sarımsaklar da eklenir. Kavurma işlemi yaklaşık 15-20 dakika sürüyor.Bunun ilk on dakikası orta ısıda daha sonra da düşük ısıda olmalıdır. Kavrulan sebzeler ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.


4-Başka bir kaba kaşar peynir ve beyaz peynir rendelenir.


5-Rendelenen peynirlere yumurtalar, krema ve pastırmalar eklenir.


6-Bu karışım soğuyan kabaklara eklenir ve fırında yaklaşık 15- 20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.


Afiyet olsun



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder