Sayfalar

7 Kasım 2014 Cuma

Balkabağı çorbası





Balkabağı içinde bol lifler nedeniyle bağırsakların çalışmasını sağlar. Ayrıca bağışıklık sistemin, güçlendirir ve içinde potasyum sayesinde kolestrol seviyesini kontrol altına alır. İçinde bol miktarda çinko da bulunmaktadır

Ancak bu kadar yararlı sebzeyi bizler genellikle  genellikle tatlı olarak kullanıyoruz.Ama çorbası da son derece lezzetli oluyor. Üstelik çok pratik bir çorba. Hemen yapmanızı öneririm.

Malzemeler:

750 gr balkabağı
1 büyük soğan
1/2 su çay bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
100 gr krema
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Yapılışı

1- İrice parçalara ayrılan balkabağı , soğan ve yulaf ezmesi tencereye konur.

2-Üzerine tavuk suyu ve normal su eklenir .

3-Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber konularak 40 -45 dakika pişirilir.

4-Pişen çorba el brendere ile pürüzsüz bir kıvama getirilir.

5-Krema eklenerek ocağa yeniden konur ve 2 dakika daha kaynatılarak servis edilir.

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder