Sayfalar

6 Kasım 2014 Perşembe

Güveçte Mantarlı Tavuk





Bugün size mantarlı bir tavuk tarifi vermek istiyorum. Küçük güveçlerde pişirilen bu yemek sunumu da son derece şık. Aslında bence buna lezzet veren baharatları ve kereviz sapı . Özellikle içini koyduğum kekik Asos tatilimiz sırasında Behramkale'de köylü kadınlarda aldığım kekik ve mis gibi kokmakta. Tarifi verirken baharatlar ve kaşar peyniri için ölçü vermedim.  Çünkü bunlar tamamen damak tadı ile ilgili . Örneğin benin yiyeceğim güvece bir kaşık rende kaşar koyarken, oğlumun güvecine 2 kaşık koyuyorum. Çünkü o çok kaşarlı seviyor::)))

Gelelim tarife

Malzemeler:


  • 3 adet kemiksiz tavuk kalça
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 2 adet kereviz sapı
  • 10-15 adet mantar
  • Zeytinyağı
  • Kekik, toz kırmızı biber, karabiber, salça
  • Kaşar peynir

Yapılışı

1- Tavuklar ve mantarlar kuşbaşı olarak doğranır

2-Tencere zeytinyağı konur ve ısındıktan sonra yemeklik doğranmış soğanlar eklenir ve kavrulur.

3-Kavrulan soğanlara doğranan tavuk ,   biberler ve kereviz sapı eklenir. Daha sonra mantarlar eklenir ve kavurmaya devam edilir.Bu aşamada bir parçada tuz konur

4-Buna küp şeklinde domates ve salça eklenir.

5-En son kekik, pul biber ve karabiber eklenir ve bir taşım daha pişirilerek ocağın altı kapatılır.

6-Pişirilen bu yemek küçük güveç kaplarına paylaştırılır ve üzerine rende kaşar konularak 180 derecede mantarların üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve servis edilir.

Afiyet olsun











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder