Sayfalar

27 Ekim 2014 Pazartesi

Havuçlu tatlı




Merhaba

Yine haftaya tatlı ile başlıyoruz:))) Havuç hem salatalarda, hem yemeklerde  hemde kek olarak veya cezerye yapılarak tatlı olarak da tüketilen bir sebze.  Havuçtan sütlü bir tatlı yapmak istedim ve tamamen benim uydurduğum bir tatlı yaptım. Aslında biraz Tiramisu'dan esinlendim.  Uydurdum dediysem de tadı son derece lezzetli oldu.  Üstelik ertesi güne kaldığında tadı daha da lezzetli oluyor. Haydi mutfağa :::)))


Malzemeler

  • 10 adet kedi dili bisküvisi
  • 2 adet büyükçe havuç
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 2 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Tarçın
  • 1 çay bardağı süt


Kreması için

  • 1/2 litre süt
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 paket labne
  • Vanilya



Yapılışı

Kremanın yapılışı

1-Kremasını hazırlamak için un, hindistan cevizi,şeker ve yumurtası bir tencerede çırpılır ve bir birine yedirilir.Buna sütü eklenir ve karıştırılır. Bu sayede topaklanmayı önlemiş oluyorsunuz::))

2-Bu karışımı ocağın üstüne alınarak ve ağır ateşe muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirilir.

3-Ocağın  kapattıktan sonra, 1 paket labne , bir çay kaşığı tereyağı ve hindistan cevizi eklenir ve karıştırarak tüm malzemelerin özdeşleşmesini sağlanır

Havuçlu karışımın yapılışı

1-Havuçlar temizlenerek rendenin ince tarafı ile rendelenir.

2-Bir tencereye alınarak 1 çay bardağı su ve şekeri konularak yaklaşık 5-6  dakika ağır ateşte pişirilir.

3-Pişen bu karışıma 1 çay bardağı su ile sulandırılan nişasta eklenir ve 1-2 dakika daha karıştırılır.

4- Ocağın altını kapattıktan sonra isteğe göre bir miktar tarçın ekleyerek tüm malzemeleri karıştırılır.

Birleştirme

1- Hazırlanan kremanın 1/3'ü dikdörtgen bir borcama dökülür .Üzerine sıcak sütte ıslatılan 10 adet kedi dilleri dizilir.

2-Bunun üzerine kalan krema dökülür ve üzeri düzeltilir ve bunun da üzerine pişirilen havuçlu karışım dökülür.

3-Tüm malzemelerin üstüne bolca hindistancevizi dökülür ve en az 3-4 saat bekletilerek soğuk olarak servis edilir . Ama bence bir gün önce yapıp ertesi gün servis edilirse lezzeti daha güzel oluyor.

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder