Sayfalar

20 Ekim 2014 Pazartesi

Maş fasulyesi salatası





Maş fasulyesi aslında bilinen bir fasulye türü değil. Bence yapı olarak kuru börülce tipinde ama ondan küçük ve yeşil mercimek gibi rengi yeşil olan bir fasulye türü. Maş fasulyesi yurdumuzda genellikle Toroslarda yetişen bir türdür. Bölgede "cin börülcesi" olarak bilinir. Protein açısından son derece zengin ve bol lifli bir besindir. Büyük marketlerde ve aktarlarda bulunmaktadır. Kesinlikle bu salatayı yapmanızı öneririm.  Bu salatayı tek başına bir öğünde de tüketebilirsiniz.  Kendisi son derece besleyici olan maş fasulyesin üzerine koyacağınız beyaz peynir de bu salataya çok yakıştı.

Ben Maş fasulyesini haşlarken diğer bakliyatları haşlarken yaptığım gibi verdiğim ölçüden fazla haşlar ve porsiyonlara ayırarak buzdolabı poşetlerine koyup buzdolabının derin dondurucu bölümüne atarım. Böylece azar azar haşlamak zorunda kalmıyorsunuz ve elinizde hazır pişmiş olarak her zaman bulunuyor. Gelelim yapılışına:)

Malzemeler:


  • 1 su bardağı haşlanmış maş fasulyesi
  • 4-5 yaprak marul
  • 1 adet domates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 3-4 adet yeşil soğan
  • 3-4 adet salatalık turşusu
  • Maydanoz
  • Limon,zeytinyağı
  • Beyaz peynir veya köy peyniri
  • Nar tanesi (İstenirse süslemek için)
Yapılışı

1-Haşlanan maş fasulyesinden 1 su bardağı derin bir salata kasesine konur.

2-Üzerine ince kıyılmış maydanoz,yeşil soğanlar eklenir.

3-Domatesler küp şeklinde kesilir, Marul yaprakları küçük parçalara ayrılır, Salatalık turşusu küçük küpler halinde kesilir.Kırmızı soğan küçük küpler halinde kesilir.

4- Peynir ve nar tanesi dışındaki tüm malzemeler karıştırılır. Üzerine bir limon suyu ve 2-3 kaşık zeytinyağı konur ve tüm malzemeler yeniden karıştırılarak servis tabağına aktarılır. Üzerine beyaz peynir ve istenirse nar taneleri konularak servis yapılır

Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder