Sayfalar

29 Aralık 2014 Pazartesi

Ispanak salatası





Bugün size çok sağlıklı, son derece leziz ve de pişirme gerekmeyen bir ıspanak salatası tarifi vermek istiyorum.Ayrıca içinde bulunan peynir ve bulgur sayesinde tek başına bir öğün olarak da gayet doyurucu.  Aslında bu salata baby ıspanak denilen küçük ıspanaklar ile yapılıyor. Ancak ben ıspanakların en içinde bulunan en körpe olan yaprakları ile yaptım.Malzemeler ve yapılışı ise şöyle:

Malzemeler

  • 200 gr ıspanak (ıspanakların en ortasındaki körpe kısmı kullanılmalıdır)
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış bulgur
  • 100 gr Erzincan tulumu
  • 2-3 avuç nar
  • 1 avuç ceviz içi
  • Limon , Nar ekşisi ve zeytinyağı


1- Bulgur haşlanır ve soğumaya bırakılır,

2-Ispanaklar yıkanır ve çok iyi şekilde kurutulur,

3- Salata tabağına ıspanak konur, Üzerine Bulgurlar eklenir,

4- Kırmızı soğan piyazlık olarak doğranır ve tuz ile ovularak yıkanır . Ispanak ve bulgura eklenir.

5-Ayrı bir kasede yarım limon, 2 yemek kaşık nar ekşisi, tuz ve 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırılır ve salatanın üzerine dökülerek çok iyi şekilde karıştırılır.  (Aslında genellikle salatalara sos en son servis edilirken konur ama bence bu salatada sos ile birlikte salata hazırlandıktan sonra yarım saat ya da 1 saat kadar buz dolabında bekletilerek servis edilirse çok daha lezzetli oluyor.Tercih sizi..))


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder