Sayfalar

1 Ocak 2015 Perşembe

Labneli Yoğurtlu Atıştırmalıklar




Labneli ve yoğurtlu bu atıştırmalıkları kesinlikle denemenizi öneririm. Hem çok az malzeme ile yapılıyor, hem  sunumu çok güzel hem de son derece sağlıklı.  Ayrıca meze olarak sunacağınız gibi , kız kıza yapacağınız toplantılarda da fazla kalorili olmadığı için tercih edebileceğiniz bir atıştırmalık. Ben çeri domates, salatalık ve marul yaprakları ile sunum yaptım. Siz farklı şekillerde de sunabilirsiniz.

Malzemeler


  • 1 paket labne peyniri
  • 2 kaşık süzme yoğurt
  • 1-2 adet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Sunum için çeri domates, salatalık ve marul yaprakları
  • Salatalık turşusu
Yapılışı

1-Taze soğanlar çok ince olarak kıyılır

2-Bir kaseye önce labne ve yoğurt konulur ve bir kaşık yardımı ile iyice karıştırılır.

3-Bu karışıma taze soğan,toz Antep fıstığı, kuru nane eklenir ve tüm malzemeler bir birine yedirilir.

4-Çeri domatesler ortadan ikiye bölünür ve iç çekirdek kısımları bir çay kaşığı ile boşaltılır ve kase şekline getirilir. Salatalıklar halka şeklinde doğranır. Marul yaprakların en göbek kısımları yıkanır ve iyice kurulanır.

5-Domateslerin içine labneli karış konur, Salatalıkların ve marul yapraklarının üzerine yine aynı   karışım konur . İstenirse üsterine küçük salatalık turşunu konarak ve düz tabaklarada  servis edilir. ben domatesleri ve salatalıkları ayrı tabaklarda sundum.

Afiyet olsun










































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder