Sayfalar

21 Ocak 2015 Çarşamba

Ayva Reçeli





Ayva reçeli en sevdiğim reçellerden birisi hele bir de yanında güzel bir kaymak varsa...)))Bu reçelleri pişirirken çok sabırlı olmalısınız. Uzun sürede yavaş yavaş piştiğinde rengi de çok güzel oluyor. Ben bu reçelin içine bir tane de portakal suyu sıkıyordum. Çok hafifi bir aroma veriyor. Ayrıca içine ne kadar çok ayva çekirdeği koyarsanız rengine o kadar kırmızı olacaktır.Gelelim tarife..

Malzemeler


  • 1 kilo ayva
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet portakal
  • 2-3 kabuk tarçın, 8- 10 adet tane karanfil
  • Yarım limon suyu


Yapılışı

1- Portakalın suyu sıkılır ve 1 su bardağı su ile birlikte bir tencereye koyulur.

2-Ayvalar ayıklanır ve çok küçük parçalar halinde kesilerek portakalı suyun içine atılır. (Bu sayede tüm ayvalar kesilirken önce kesilen ayvanın kararmasını da engellemiş oluyorsunuz). Bu işlem sırasında ayva çekirdeklerini de tencereye atınız

3-Ayvalar ayıklandıktan sonra toz şeker, kabuk tarçın ve tane karanfillerde atılarak çok kısık ateşte yaklaşık bir saat pişirilir. limon suyu eklenerek bir iki taşım daha kaynatılır ve pişirme işlemi sonlandırılır. Ilıkken kavanozlara konulur.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder