Sayfalar

26 Ocak 2015 Pazartesi

Mantarlı Çanak Köfte


Kızartma veya ızgara köfte yapmaktan sıkıldıysanız bence kesinlikte yapmanızı önereceğim bir tarif.


Malzemeler

Köfte için

Yarım kilo kıyma
3/4 su bardağı ekmek kırıntısı
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber

Üst harcı için
1 paket Mantar
1 adet kuru soğan
Maydonoz

Üzeri için 
100 gr Rende kaşar


Yapılışı

1-Üst malzemesi için soğanlar yemeklik olarak doğranır ve bir miktar zeytinyağı konulmuş tencere de kavrulur. Buna küçük doğranmış mantarlar eklenir ve 8-10 dakika daha kavrulur.İşlem bittikten sonra bir miktar doğranmış maydanoz konularak soğumaya bırakılır.

2-Kıyma  bir borcama konur. Buna rende soğan,yumurta, ekmek kırıntısı, kekik,kimyon tuz ve karabiber eklenerek yoğurulur.

3-Bu köfteler küçük çanak şekline getirilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek 15 dakika kadar 180 derece de fırında pişirilir.

4-Yarı pişen köftelerin üzerine soğuyan mantarlar eklenir. Üzerine rende kaşar konularak üzerleri kızarıncaya kadar 10-12 dakika daha pişirilir .

Yanında köz biberli piyaz ile servis edilir:::)))

Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder