Sayfalar

25 Ocak 2015 Pazar

Balkabaklı cheesecake





Balkabağı ile cheesecake denemek istediğim  bir tarifti ve bir çok reçeteyi inceledikten sonra kendime göre bazı değişiklikler yaparak bu reçeteyi hazırladım ve son derece lezzetli bir cheesecake oldu. Biraz vakit harcayıp bunu hazırlamanızı öneririm

Malzemeler

Tabanı için

  • 180 gr un (1,5 su bardağı)
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 125 gr tereyağı
Üst Katman
  • 2 su bardağı balkağı püresi 
  • 400 gr labne
  • 200 gr krema
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yumurta
  • Vanilya,Tarçın, Muskat, Karanfil ve bir cimdik tuz
Yapılışı

1-Tart hamurunu hazırlamak için un, dövülmüş ceviz, pudra şekeri ve tereyağı yoğurularak hamur hazırlanır ve buz dolabına konularak 1 saat kadar bekletilir,

2-Balkabağı püresini hazırlamak için 1 kilo Balkabağı ,2 su bardağı toz şeker ile pişirilir ve blanderdan geçirilerek püre haline getirilir ve bunun 2 bardağı kullanılır. Kalanı ise buzdolabı poşetine koyarak buzlukta saklayabilirsiniz,

3-Hazırlanan kabak püresi, krema, tarçın,muskat,bir cimdik tuz ve dövülmüş karanfil karıştırılır,

4-Labne mikserde çırpılır ve buna şeker eklenerek çırpmaya devam edilir.Püre  ve nişasta eklenir ve çırpmaya devam edilir. Yumurtalar teker teker eklenir ve çırpılır.

5- Buzdolabında bekletilen hamur tart kalıbı ölçülerinde açılır ve yağlanmış tart kalıbına konularak 20 dakika 180 derecede pişirilir.

6-Tart piştikten sonra hazırlanan üst katman dökülür ve yaklaşık 1 saat civarında pişirilir. Ancak cheesecake pişirilirken altına su dolu bir tepsi konulur. Bu sayede pişerken çatlamasını önlemiş olursunuz.

Fırından çıkarıp en az bir gün buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz


Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder