Sayfalar

18 Mayıs 2017 Perşembe

Elmalı Çikolatalı Muffin





Bol çikolatalı, içindeki elma rendesi ve buttermilk sayesinde yumuşacık ve leziz bu muffin mutlaka yapılacaklar listesine alınmalı bence. Buttermilk nedir derseniz yabancı sitelerde sıkça gördüğün bir şey. Sütün içine bir miktar limon sıkılıyor ve sütün kesilmesi sağlanıyor. Limonun verdiği asitik yapı bence kek veya muffinlerin daha  da yumuşak olmasını sağlıyor. Bir kez deneyin bence. Sonrasında çoğu keki bu yöntem ile yapabilirsiniz  😊😊😊

Malzemeler

3 orta boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 + 1/4 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı süt
1-2 çorba kaşığı limon
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 büyük elma



Yapılışı

Süte limon suyu sıkılır ve 5 dakika kadar bekletilerek sütün kesilmesi  ve buttermilk haline gelmesi beklenir

Yumurtalar bir çırpma kabına kırılır.Buna Toz şeker ve zeytinyağı eklenerek mikser ile rengi dönünceye kadar çırpılır.

Buna kesilen süt eklenir ve kısa bir süre daha karıştırılır.

Bu karışıma un, kabartma tozu, vanilin ve kakao elenerek eklenir. Elma rendenin iri kısmı ile rendelenerek eklenir ve un tamamen karışıncaya kadar kısa bir süre daha karıştırılır.

Damla çikolatadan 1 avuç kadarı ayrılır ve geri kalan kısmı hamura eklenerek bir spatula ile karıştırılarak muffin kalıplarına pay edilir. Üzerine kalan damla çikolata eklenir.

180 derecede önceden ısıtılan fırında 15-20 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder