Sayfalar

28 Mayıs 2017 Pazar

Kakuleli Kuru Kayısılı Muhallebi




Ramazanın başladığı bu günlerde nefis bir sütlü tatlı tarifim var sizlere. İftardan sonra canınız tatlı çekenler çoğunluktadır. O zaman içinde kuru kayısı ve kakule olan bu tatlı tam size göre. Kakule nedir derseniz bu resimde gördüğünüz kabuklu şey kakule.😊😊😊 Kabukların içinde tohumları var ve o tohumları havanda döverek kullanabilirsiniz. Bir de kokusu çok yoğun bir baharat o yüzden ilk kullanımda kesinlikle sadece 1 tek kakule ile hazırlamanızı öneririm. O kadar kuvvetli bir aroması var ki  1 tanesi bile yetiyor.

Malzemeler


  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet kakule
  • 5-6 adet kuru kayısı
  • 1 çay bardağı sıcak su


Yapılışı


Öncelikle kuru kayısılar küçük parçalara ayrılır ve içinde sıcak su bulunan kasede 1 saat kadar bekletilir. Sonrasında rondo ile biraz çekilir. Bu aşamada tamamen püre haline getirmek yerine biraz parçalamak yeterli bence.

Sonrasında nişasta,toz şeker ve süt bir tencereye konur. Tel çırpıcı ile karıştırıldıktan sonra ocağa konur ve karıştırılarak pişirmeye başlanır. Bu aşama da 1 adet kakule havanda dövülerek ezilir ve pişirilen karışıma eklenir.

Pişerken  kalın bir püre haline getirilen kayısılar eklenir ve birlikte pişirilir.

Muhallebi kıvamına geldikten sonra tereyağı eklenerek ocak kapatılır ve biraz karıştırılarak ilk sıcaklığı gittikten sonra kup bardaklarına pay edilir. Ilındıktan  sonra buzdolabında 2-3 saat soğutulur ve  üzerine dövülmüş ceviz veya badem dökülerek servis edilir.

Bu ölçüler ile kup bardaklarınızın büyüklüğüne göre 3-4 adet muhallebi çıkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder