Sayfalar

16 Ağustos 2017 Çarşamba

Unsuz Yağsız Çikolatalı Cheesecake







Uzun bir aradan sonra merhaba. Ne kadar uzun zaman olmuş bloga bir şeyler yazmayalı. Bu nedenle kendimi affettirmek için bugün  harika bir tatlı paylaşayım dedim. 😊😊😊

Bu tatlı  sevgili damyskitchen'ın tarifi. Unsuz,yağsız ve de bisküvi tabanı olmayan bir chessecake. Bu yüzden de son derece kırılgan ve de kalıptan çıkarmadan servis etmenizi öneririm.

Malzemeler

2 yumurta
400 gr labne
200 gr süzme yoğurt
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket bitter çikolata


Yapılışı

Öncelikle labne içine kağıt havlu veya tülbent konulan bir tel süzgece konur ve en az 5-6 saat suyunun süzülmesi beklenir.

Sonrasında Labne, süzme yoğurt ve kakao mikser ile çırpılır. Başka bir kapta toz şeker ve yumurta iyice çırpılır ve labneli karışıma karıştırılır.

Bitter çikolata iri parçalar halinde kesilir ve yarısı cheesecake karışımına eklenir.

Karışım yağlanan 20 cmlik kelepçeli bir kek kalıbına dökülür. Üzerine kalan çikolata serpilir ve 150 derecede pişirilir. Pişerken altına içinde su bulunan başka bir tepsi konulmalıdır. 40 dakika sonunda fırın kapatılır ama cheescake çıkarılmaz. Fırın kapağı yarım açık kalır ve içinde cheesecake soğutulur. 24 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder