Sayfalar

27 Ağustos 2017 Pazar

Quesadilla (Kesediya)






Biraz farklı bir yemek arayışı içindeyken ve de internette bir şeyler araştırırken Meksika Mutfağına takıldım. Birkaç tane biz Türklerin de damak tadımıza yakın yemekler buldum. Bunlardan yapmasını ilk denediğim Quesadilla okuması bile çok zor 😊😊 Kesediye olarak okunuyormuş. Sanırım buna Meksika böreği de diyebiliriz. Bu yemek Tortilla ekmeği ile hazırlanıyor. Büyük marketlerde bunları bulabilirsiniz. Ama eğer bulamaz iseniz büyük boyutlarda lavaş hazırlayarak da bu yemeği hazırlayabilirsiniz.Bu yemeğin  yanında onlar deep soslar hazırlıyorlar. Ben Guacamala hazırladım. Avakadolu bir sos. En Kısa zamanda onu da sizler le paylaşacağım.

İçine koyacağınız acı biber miktarı ise tamamen sizin damak tadınıza bağlı. Eğer çok acı severseniz daha çok da koyabilirsiniz.

Malzemeler

3 adet tortilla
500 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti
1 büyük kuru soğan
5-6 diş sarımsak
1 kapya biber
2 sivri biber
1 su bardağı meksika fasulyesi
100 gr rende cheddar peynir
100 gr  rende kaşar peynir
1-2 adet acı süs biberi
Zeytinyağı, tuz,karabiber,

Yapılışı

Kuşbaşı tavuk eti ısıtılan zeytinyağı ile bir süre kavrulur. Bir servis tabağına kavrulan tavuk etleri alınır.

Aynı tavada kuru soğan ve iri doğranan sarımsak ile kavrulur. Daha sonra julyen doğranan biberler eklenir ve kavurmaya devam edilir. Tuz, karabiber, iri parçalara ayrılan acı süs biber eklenir.

Sebzeler kavrulunca tabağa alınan tavuk etleri ve meksika fasulyesi ilave edilir ve 5 dakika kadar pişirilir.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Üzerine 1 adet tortilla ekmeği konur.Bunun üzerine biraz kaşar ve biraz cheddar peyniri konur. Üzerine tavuklu karışımın yarısı konur. Yeniden biraz kaşar ve cheddar peyniri konur. Bunun üzerine bir tortilla ekmeği konur. Biraz kaşar ve cheddar konur. Kalan tavuklu karışım bunun üzerine konur.Yeniden peynirler konur. Son tortilla ekmeği bunun üzerine konduktan sonra üzerine biraz kaşar serpilir.

180 derece de önceden ısıtılan fırında sadece ızgara bölümü çalıştırılır ve 10-15 dakika peynirler eriyinceye kadar pişirilir.

Afiyetle


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder