Sayfalar

24 Ağustos 2017 Perşembe

Çikolata Soslu Ricottalı Cheesecake




Bu kez mükemmel dokulu ve tadı gayet nefis bir cheesecake hazırladım. Ara katmanda labne peyniri azalttım ve ricotta peyniri kullandım. Bu ona çok güzel bir doku verdi. Üzerine de çikolata sos dökünce işlem tamamlandı 😊😊😊

Malzemeler

Alt katman
2 paket eti burçak
75 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

Orta katman
350 gr ricotta
200 gr labne
200 gr krema
4 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
Yarım limon kabuğu rendesi

Üst katman
150 gr bitter çikolata
150 gr krema

Yapılışı

Öncelikle bisküviler mutfak robotuna konularak bisküvi kırıntıları elde edilir. Buna oda sıcaklığındaki tereyağı (ya da isterseniz eritilmiş tereyağı) eklenir ve ıslak kum kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.

22 cm lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt konur. Üzerine hazırlanan karışım dökülür. Her yanı eşit oluncaya kadar düzeltilir sonra da bir bardak altı ile iyice sıkıştırılır.

180 derecede öncede ısıtılan fırında 8-10 dakika kadar pişirilir.

Bu arada orta katman hazırlanmaya başlanır. Bunun için ricotta peyniri, labne ve krema bir kaba konur ve mikser ile çok uzun olmayacak şekilde ama tüm malzemeler birbirine karışıncaya kadar karıştırılır. Toz şeker , nişasta ve limon kabuğu rendesi eklenir. Bir tur karıştırılır. Sonrasında yumurtalar teker teker eklenerek karıştırmaya devam edilir.

Fırından alınan bisküvili karışımın üzerine dökülür. Bu arada fırın 160 dereceye indirilir. Fırın telinin altına başka bir fırın tepsisi konur ve tepsinin içine su konur. Üst rafa da içinde cheesecake bulunan kek kalıbı konur ve 1 saat veya 1 saat 5 dakika kadar pişirilir.

Sürenin sonunda fırın kapatılır ama cheesecake içinde çıkartılmaz ve en az 1 saat tamamen soğuyuncaya kadar fırında bırakılır.

Sonra buzdolabında en az 12 saat , tercihen 1 gün bekletilir.

Servis etmeden bir saat önce üst katman hazırlanır. Bunun için benmari usulu ile karıştırarak çikolata eritilir. Eriyen çikolataya krema eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Hazırlanan ganaj cheesecake'in üzerine dökülür ve 1 saat daha buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.

Afiyet olsun






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder