Sayfalar

27 Ekim 2017 Cuma

Kete


Kete hazırladım bu kez. Ne zamandır aklımdaydı yapmak. Bir kaç hafta önce bir sabah ev halkından biraz erken kalkıp hazırladım. Sıcak bir şekilde kahvaltı masasına gelince herkes çok beğendi.

Yapmak kolay da buraya yazmak biraz zor oluyor bu günlerde.Bu yazma konusu tamamen benim üşengeçliğim aslında.😊😊😊 Neyse bugün yazdım sonunda yapanların şimdiden ellerine sağlık


Malzemeler

1/2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı su
1/4 su bardağı zeytinyağı
3,5 - 4 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 paket instant maya
100 gr tereyağı



Yapılışı

Su, süt, zeytinyağı ve yumurta akı maya ile birlikte karıştırılır. Buna tereyağı  dışındaki tüm malzemeler eklenir ve yoğurulur.

Derin bir kaseye hamur konur.Üzeri kapatılır ve 40 dakika kadar bekletilir
Sürenin sonunda yeninde yoğurularak hamurun gazı alınır ve  3 parçaya bölünür.

Merdane ile hamur yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Üzerine eritilen tereyağı sürülür.Diğer hamur açılır ve bununda üzerine tereyağı sürülür. 3. hamura da aynı işlem yapılır. Rulo şeklinde sarılır. 2 parmak kalınlığında kesilir.Ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.

Kalan hamurlara aynı işlem yapılır.10 dakika bekletilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.

200 derecede önceden ısıtılan fırında 20 dakika pişirilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder