Sayfalar

13 Kasım 2016 Pazar

Elmalı Tersyüz Kek





Elmalı kek en sevdiğim keklerden ama bu kez biraz daha farklı şekilde hazırladım. Bence elmalı keki bir de bu şekilde denemelisiniz.

Malzemeler


  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu


Elmalı katman için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 3 adet elma
  • 1 avuç ceviz
  • varsa çubuk vanilya


Yapılışı

Tereyağı ve esmer şeker bir tavada eritilir ve içine ayıklanan ve parçalara ayrılan elmalar eklenerek pişirilir. Elmaların büyüklüğünü siz kendi zevkinize göre ayarlaya bilirsiniz. İsterseniz sadece dörde bölerek iri parçalar elde edebilirsiniz ama ben daha küçük parçalar istediğim için elmalara ufak parçalara ayırdım. Elmalar pişerken isterseniz 1 adet vanilya çubuğunu ikiye bölerek içine ekleyebilirsiniz. Pişen elmalar 22 cm lik yuvarlak kek kalıbının tabanına yayılır.Aralara biraz ceviz eklenir.

Sonrasinda kek icin yumurta ve  toz şeke çırpılır. Buna yarim sıvı yağ ve süt eklenerek cırpmaya devam edilir. Elenen  un , kabartma tozu ve tarçın eklenir. Kek kalıbının içinde bulunan elmaların üzerine yavaşça dökülür.  Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirilir. Ilınınca ters yüz edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder