Sayfalar

26 Kasım 2016 Cumartesi

Ispanaklı Lazanya




Ispanaklı lazanyayı bir kaç sene önce bir seyahat sırasında uçaktaki dergide görmüştüm.Tarifi almıştım. Sonrasında o tarifi ne yazık ki kaybettim 😊Geçen cumartesi yine ıspanaklı lazanya  aklıma düştü ve internette biraz araştırma yaparak bir tarif buldum. Fakat yine tarifi birebir uygulamadım ve kendimce bol peynirli bir lazanya hazırladım.Zaten bu kadar peynir ile lezzetsiz bir tarif olması mümkün değil. Bence mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Gerçi biraz zaman olan bir tarif ama ortaya çıkan lezzet  için buna değer.

Bizim ev halkı bu tarifi çok beğendi. Sanırım bundan sonra bazı hafta sonları bu lazanya hazırlanacak. yanında bol bir yeşil salata da yapılırsa başka bir şey yapmaya gerek yok.

Malzemeler

12-15 adet lazanya yaprağı
1 paket labne peyniri (400 gr)
Yarım su bardağı rende kaşar
2 top mozeralle
500 gr ıspanak yaprağı
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
3 yumurta
3 yemek kaşığı Pesto sosu  (Sosun tarifine buradan ulaşabilirsiniz)

Üzeri için

1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
3 yemek kaşığı krema
1/2 su bardağı rende parmesan peyniri
1 diş dövülmüş sarımsak

Yapılışı

Öncelikle bir yemek kaşığı zeytinyağı ısıtılır ve irice bir kuru soğan yemeklik doğranarak kavrulur. Kavrulan soğana sarımsak ve ayıklanan yıkanan ıspanak yaprakları eklenir ve Kısa bir süre daha kavrulur.Bu karışım kenarda soğumaya bırakılır.

Rende kaşar, labne peyniri ve yumurta bir kaseye konur ve karıştırılır.

Şimdi sıra katları dizmeye geldi.

25 X 25 ebatlarında kare bir fırın kabı yağlanır ve 2 kaşık kadar labneli karışım konur. Üzerine bir sıra lazanya yaprakları dizilir. Lazanya yapraklarının üzerine pişirilen ıspanağın bir kısmı konur. Onun üzerine 2-3 kaşık Labneli karışım ve 1 kaşık pesto sos konur. Mozerella peynirin bir kısmı parçalanarak üzerine eklenir.
Bunun üzerine yeniden lazanya yaprakları konur ve diğer karışımlar sırasıyla konur ve bu işlem 3 kez tekrar edilir.

En üstüne yeniden labneli karışım dökülür. Bunun üzerine oda sıcaklığındaki tereyağı, krema, dövülmüş sarımsak ve permesan peyniri karıştırılır ve dökülür.

180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30 -25 dakika kadar pişirilir ve servis edilir.

Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder