Sayfalar

25 Kasım 2016 Cuma

Muzlu Yulaflı kek






Unsuz, yağsız şekersiz bir kek tarifi arıyorsanız bu tarif tamda size göre.beyaz un yerine yulaf unu ve badem unu, şeker yerime muz ve hurma , yağ olarak da tahin kullandığım bu kek gayet lezzetli oldu


Malzemeler

3 orta boy çok olgun muz
3-4 adet hurma
2 yumurta
1,5 su bardağı yulaf unu
1 su bardağı badem unu
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Tarçın, biraz damla çikolata

Üzerine
1 paket bitter çikolata
Yarım paket krema

Yapılışı

Yumurtalar derin bir kasede çırpılır. Muz ve çekirdekleri çıkarılan hurmalar robottan geçirilir ve bu karışım yumurtalara eklenir.

Süt,tahin ve kakao eklenerek çırpmaya devam edilir. Yulaf unu, baden unu, tarçın, kabartma tozu ve bitter çikolata eklenerek kısa bir süre daha çırpılır.

Yağlanmış 22 cm lik yuvarlak kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 -35 dakika pişirilir.

Soğuyan kekin üzerine ganaj dökülerek servis edilir.

Ganaja hazırlamak için çikolata benmari usulu eritilir ve eriyen çikolataya krema eklenerek karıştırılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder