Sayfalar

3 Aralık 2016 Cumartesi

Ispanaklı Bulgur pilavı





Ispanaklı ve naneli bu bulgur pilavını kesinlikle denemelisiniz. Tamamen doğaçlama gelişen bu pilav çok lezzetli oldu. Zaten içinde kuru nane ve tereyağı var olan yemeklerin lezzetsiz olma ihtimalleri bence pek yok😏



Malzemeler

1 adet kuru soğan
1 su bardağı bulgur
250 gr ayıklanmış yıkanmış ıspanak sapları
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane


Yapılışı

Soğanlar piyazlık olarak doğranır ve zeytinyağı ile kavrulur. Daha sonra bulgur  eklenir kısa bir süre daha kavrulur. Ispanak eklenir. 2 su bardağı su eklenerek kısık ateşe pişirilir.

 Pişen pilavın altı kapatıldıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve 1 yemek kaşığı kuru nane eklenir. Hazırlanan bu yağlı karışım pilava eklenir ve demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder