Sayfalar

3 Aralık 2016 Cumartesi

Muzlu Portakallı Sos




Pazar sabahı pankek hazırlarken gözüme olgun muzlar takıldı. Bunlar ile  üzerine bir sos hazırladım. Ama bu sosu sadece pankek ile değil bence harika bir kek ile de kullanabilirsiniz.

Bu sosu hazırlarken muzların biraz olgun olması gerekiyor. Bu sayede sosunuz daha lezzetli olacaktır. Ama eğer sizde olgun muz yok ise sosa konulacak şeker miktarını biraz arttırabilirsiniz.

Malzemeler


  • 2 adet muz
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet vanilya


Yapılışı

Muzların kabukları ayıklanır ve  çok ince olmayacak şekilde dilimlenir. Bir sos tenceresine konur. Muzların üzerine diğer malzemeler konur ve kapağı kapatılarak sos suyunu tamamen çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişirilir.

Pişen sos pankeklerin üzerine dökülerek servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder