Sayfalar

22 Aralık 2016 Perşembe

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi




Yılbaşının yaklaştığı bugünlerde zencefilli kurabiye mutlaka yapılmalıymış.😊😊😊😊 Şaka bir yana bu kurabiye bence tam bir kış kurabiyesi.Ben tarifi sevgili Mutfak sırlarının sayfasında görrek hazırladım. Orjinal tarife  buradan ulaşabilirsiniz

Malzemeler
15o gr tereyağı
3/4 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
3 su bardağı un
1/2 su bardağı pekmez
Yarım paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı toz karanfil
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı

Şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağı mikser ile çırpılır.Buna pekmez ve yumurta sarısı eklenerek çırpmaya devam edilir ve krema kıvamına getirilir.

Elenen un,kabartma tozu ve baharatlar eklenerek kısa bir süre yoğrulur.
Yoğrulan hamur ikiye ayrılarak top haline getirilir ve 2 ayrı poşete konularak buzdolabında yarım saat soğutulur.

Buzdolabında alınan hamur merdane ile yarım santim yüksekliğinde açılır ve kalıplar ile şekil verilir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir ve yeniden buzdolabına konularak 15 dakika daha bekletilir

Sonrasında 180 derecede önceden ısıtılan fırında 8-10 dakika kadar pişirilir.

Kurabiyeler soğuduktan sonra benim gibi süslemek isterseniz 3/4 su bardağı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı süt konularak bir çatal yardımı ile çırpılır ve krema haline getirilir. Soğuyan kurabiyelerin üzeri süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder