Sayfalar

24 Aralık 2016 Cumartesi

Balkabaklı Tart






Balkabağını sizde benim gibi seviyorsanız bu balkabaklı tartı denemelisiniz. Bu tarta lezzet veren içindeki tarçın dışında karanfil tozu ve muskat. Karanfil bizim ülkemizde toz olarak satılmıyor.Bu nedenle ben karanfili havanda döverek toz haline getiriyorum. Muskat ise çok baskın bir lezzet olduğunda sadece çok küçük bir parçasının rendelenmesi yetiyor. Bu iki baharat sizde yoksa tabii ki sadece tarçın ile de hazırlayabilirsiniz .😊😊😊

Malzemeler

1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
125 gr çok soğuk tereyağı
1 yumurta sarısı

2 su bardağı balkabağı püresi
200 gr labne
1 yumurta
Karanfil tozu,muskat renesi,tarçın

Yapılışı 

Un, pudra şekeri, küp kesilmiş soğuk tereyağı ve yumurta sarısı mikserde kum gibi oluncaya kadar yoğrulur. sonrasına elle çok az yoğrulup toparlanır ve buz dolabında yarım saat bekletilir.

Daha sonra nir merdane ile açılır ve 26 cm lik tart kalıbına yerleştirilir. Üzerine yağlı kağıt ve de nohur konularak 15 dakika pişirilir.

Bu arada yumurta çırpılır. Labne , balkabağı püresi ve baharatlar eklenerek çırpmaya devam edilir.

Ön pişirmesi yapılan tartın üzerinden nohut ve kağıt alınarak hazırlanankarışım dökülür ve yarım saat daha pişirilir.

Soğuduktan sonra servis yapılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder