Sayfalar

8 Aralık 2016 Perşembe

Kuru domatesli köz patlıcanlı bulgur pilavı




"Özlem ne kadar çok bulgur pilavı tarifi paylaşıryorsun" diyeceksiniz ama bulgur pilavını pirinç pilavından daha çok seviyorum ve de daha lezzetli buluyorum.Bu yüzden de sıklıkla yapıyorum. Üstelikte her seferinde evdeki malzemeler ile farklı lezzetler ortaya çıkıyor. Bu kez de  kuru domates ve köz patlıcan ile yine çok güzel bir lezzet ortaya çıktı.

Malzemeler
1 adet kuru soğan
7-8 adet kuru domates
1 adet köz patlıcan (konserve kullanılıyor ise 3-4 kaşık)
1 su bardağı bulgur
1 adet knor bulyon
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı

Öncelikle kuru soğanlar yemeklik olarak doğranır ve zeytinyağı ile rengi dönene kadar kavrulur. Buna kuru domates ve bulgur eklenerek kısa bir süre daha kavrulur.

Kaynar su ve bulyon ilave edilerek pilav pişirmeye bırakılır. Suyu yarı yarıya azaldığında köz patlıcan eklenir. Tamamen piştikten sonra demlenmeye bırakılır ve servis edilir.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder