Sayfalar

30 Aralık 2016 Cuma

Bol Çikolatalı Elmalı Kek








Yumuşacık dokusu, bol çikolatalı keki ve üzerindeki ganaj ile bu güzelliğe kek demek biraz haksızlık olacak ama yapacak bir şey yok 😋😋😋 İçinde elma rendesi ona pamuksu bir doku veriyor. Ganajın içindeki çikolatalı fındık krema ise daha bir lezzetlenmesini sağlıyor. Bence ilk fırsatta denemelisiniz.


Malzemeler

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1/2 su bardağı su
1/4 su bardağı zeytinyağı
50 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
2 adet büyük elma
2 paket bitter çikolata

Üzeri için
2 paket bitter çikolata
1 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması
200 gr krema

Yapılışı

Oda sıcaklığındaki yumurtalar şeker ile en az beş dakika çırpılır. Rengi dönen ve kabaran karışıma oda sıcaklığında tereyağı, zeytinyağı ve su eklenerek kısa bir süre daha çırpılır.

Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın elenerek sıvı karışıma eklenir. Rendelenen elmalar eklenir ve bir spatula ile hafifçe karıştırılır.

Benmari usulu eritilen çikolata eklenip çok kısa karıştırdıktan sonra yağlanmış 22 cm lik kek kalıbına dökülür ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 - 40 dakika kadar pişirilir.

Üzeri için krema küçük bir sos tenceresine konularak ısıtılır. Ama asla kaynatılmaz. Isınan kremaya çikolata ve çikolatalı fındık kreması eklenir ve tüm malzemelerin erimesi sağlanır.Buz dolabında yarım saat bekletilir.

Tamamen soğuyan kek ikiye bölünür. Hazırlanan ganajın yarısı alt katman kekin üzerine sürülür. Diğer kek üzerine konur ve en üste kalan ganaj dökülür. 1-2 sat dinledirdikten sonra servis edilir.

Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder